Simbolurile localității

Biserica de Lemn „Sf. Arh. Gavriil și Mihail” datează din 1839, reprezintă un obiectiv de importanţă naţională, fiind înregistrat în registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.Biserica are forma corabiei și este construită din lemn și tincuită.În biserică sunt cîteva icoane vechi cu inscripții moldovenești.Biserica „Sf. Arh. Gavriil și Mihail” se află în ograda cimitirului, regiunea Fundăturii.

 Situl Arheologic medieval – sunt 2 cuptoare de olărie din sec.XIV aflate pe o suprafață de 5×7,5 m, deasupra cărora pentru protejare este realizată o construcție supraterană cu scheletul din țevi metalice și material forestier, acoperișul din tablă profilată metalică și pereții din plasă și peliculă din plastic, numit în continuare ,,Bun”.Acest sit medieval a fost descoperit într-o gospodărie obișnuită a satului.

Muzeul ,,Vatra Dumeniului”– Loc pitoresc ce se intersectează pe drum de tara cu legatura intre Biserica Veche, Zona Pietrarii, Tiganca, Manăstirea Căpriana, Lozova de sus.

Vorniceni © 2020. Creat de Minicode