Proiecte/ Donații

30 de administrații publice locale / Grupuri de APL-uri din regiunile Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia vor implementa proiecte pentru îmbunătățirea serviciilor de gospodărie comunală, cu suportul proiectului Mă Implic – Proiect de implicare civică în guvernarea locală. 

Vorniceni este una dintre localitățile beneficiare.
 
Un nou proiect ce prevede extinderea retelelor de apeduct pentru regiunea Dumeni și Fundătura (parțial)!

Primăria Vorniceni împreună cu ONG-ul local “Terra-1530”, au elaborat proiectul “Promovarea și aplicarea aspectelorde eficiența energetică prin intermediul termoizolării fațadelor Grădiniței de copii nr.1 din Vorniceni “, care  a fost anunțat si Aprobat de către GEF SGP .

 
 

În cadrul proiectului ,,Vornicenenii aduc lumină acasă”, lansat de Guvernul RM și implementat  de Cancelaria de Stat prin Programul Diaspora Acasă Reușește ,,DAR 1+3”, Primăria Vorniceni împreună cu suportul Consiliului Raional Strășeni și a Asociației Băștinașilor din Vorniceni, a finalizat cu succes instalarea utilajului pentru restabilirea iluminatului public stradal la 9 transformatoare și restabilirea parțială a Iluminatului stradal în s.Vorniceni.

Aducem sincere mulțumiri și recunoștință tuturor celor implicați în realizarea cu succes a proiectului: Cancelariei de Stat, Consiliului Raional Strășeni și consătenilor care au contribuit financiar la implementarea proiectului.

Activitatea este realizată în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește ,,DAR 1+3”, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.801 din 01 august 2018, implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora. ,,Vornicenenii aduc lumină acasă” 

La data de 19 februarie 2021, la Primăria Vorniceni a avut loc un exercițiu de cartografiere în cadrul proiectului de implicare civică în guvernarea locală ,,MĂ IMPLIC”. În cadrul ședinței de lucru, cei 10 participanți împreună cu primarul TOFAN Vasile au stabilit:
  • Cartografierea principalelor obiective din satul Vorniceni pentru promovarea proiectului și informarea tuturor locuitorilor;
  • Stabilirea următoarei ședințe de consens comunitar, ce va avea loc pe data 12 martie, ora 15.00, Sala de ședințe a Primăriei Vorniceni.
Ca urmare a situației epidemiologice, la ședința din 12 martie 2021 a fost nominalizat un grup de 25 de persoane care vor fi invitate să participe la planul de pregătire a procesului de construcție a rețelelor de apeduct în localitate.
Ședința a fost coordonată de facilitatorul comunitar, dl. Tudor Golub.
Acest proiect, pe lângă îmbunătățirea serviciilor comunale și implicarea comunității în acest scop, prevede extintinderea rețelelor de apeduct din satul Vorniceni (regiunea Dumeni și Fundătura-parțial.)
Proiectul ,,MĂ IMPLIC” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și implementat de Skat Consulting Ltd.
#MĂ IMPLIC
Pe data de 04 martie 2021, la Primăria Vorniceni a avut loc prima ședință din cadrul proiectului “Dezvoltare locală prin abilitarea și implicarea cetățenilor! Nouă ne pasă!”finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului UE-GIZ „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021).
Principala componentă ce urmează a fi abordată în cadrul proiectului se referă la abilitare și implicarea cetățenilor din satele Micleușeni și Vorniceni, raionul Strășeni, pentru participare într-un mod semnificativ la supravegherea proceselor de achiziții, gestionarea și întreținerea infrastructurii publice și soluționarea problemelor locale critice.
Ședința a fost coordonată de doamna #LuciaUsurelu ( AO “ProEntranse“), căreia îi mulțumim pentru oportunitatea oferită localității noastre!
Programul de granturi locale a fost lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Centru sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă/AGER în parteneriat cu Asociația Obștească „Agenția pentru Dezvoltare Regională ‘Habitat’.”
La data de 12.03.2021, la Primăria Vorniceni, a avut loc Ședința de Consens Comunitar din cadrul proiectului ”Mă Implic” – Proiect de implicare civică în guvernarea locală, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (#SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd (#Skat).
Ședința a fost coordonată de facilitatorul comunitar, dnul #TudorGolub.
În cadrul ședinței s-a analizat specificul programului MĂ_IMPLIC, s-a discutat inițiativa APL de modernizare a serviciului de aprovizionare cu apă și s-a ales Echipa de Inițiativă Comunitară (IEC), formată din 12 persoane, lider fiind dnul Vasile TOFAN – primar.
Următoarea ședință se va realiza sub forma unui Atelier de elaborare a viziunii pentru modernizarea serviciului public, care va avea loc la data de 16.03.2021, ora 15:00.
Pe data de 16 martie 2021, la Primăria Vorniceni, a avut loc ședința din cadrul Proiectul de implicare civică – ”MĂ IMPLIC”, sub forma unui Atelier de elaborare a viziunii de îmbunătățire a serviciului de aprovizionare cu apă, unde a participat Echipa de inițiativă cumunitară Vorniceni.
În cadrul ședinței s-a analizat situația actuală a seviciului de alimentare cu apă, s-au identificat cele mai optime opțiuni de îmbunătățire a serviciului pentru formularea viziunii de îmbunătățire a serviciului de aprovizionare cu apă.
Ședința a fost coodonată de facilitatorul comunitar – Tudor Golub și managerul Lilian Danilov.
Următoarea ședința a fost planificată pentru data de 19 martie 2021.
Proiectul ,,MĂ IMPLIC” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și implementat de Skat Consulting Ltd.
La data de 19.03.2021, la Primăria Vorniceni, a avut loc cea de-a doua ședință a Atelierului de elaborare a viziunii de îmbunătățire a serviciului de aprovizionare cu apă, în care s-a formulat Misiunea Echipei de inițiativă comunitară (EIC), care constă în sprijinirea Primăriei Vorniceni pentru modernizarea serviciului de aprovizionare cu apă, completând setul de documente necesare, mobilizând activ locuitorii în procesul de implementare a proiectului, asigurând dezvoltarea continuă a seviciilor de gospodărie comunală și implicare cetățenească.
De asemenea, participanții la ședință a identificat și analizat obiectivele și activitățile posibile de realizat în cadrul proiectului ”MĂ IMPLIC”- Proiect de implicare civică în guvernarea locală, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (#SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd (#Skat).
Ședința a fost coordonată de facilitatorul comunitar, dnul Tudor Golub.
La data de 14.04.2021, la Primăria Vorniceni, a avut loc Atelierul de descriere a modelului dorit de servicii în cadrul proiectului ”MĂ IMPLIC”- Proiect de implicare civică în guvernarea locală, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (#SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd (#Skat).
La această ședință au fost efectuate:
– analiza profilului comunitar;
– analiza opțiunilor sau alternativelor pentru îmbunătățirea serviciului de aprovizionare cu apă;
– planificarea activităților de pregătire pentru Atelierul de SELECTARE A SOLUȚIILOR privind îmbunătățirea serviciului.
Ședința a fost coordonată de facilitatorul comunitar, dnul Tudor Golub.
Sâmbătă 24 aprilie 2021, primăria Vorniceni, Asociația Băștinașilor plecați din satul Vorniceni și Adb Juniorii de Vorniceni în colaborare cu AO ProEntranse, au organizat în cadrul proiectului ”Dezvoltare locală prin abilitarea și implicarea cetățenilor! Nouă ne pasă!” o activitate de salubrizare a râulețui Bâculeț, precum și plantarea pomilor decorativi pe teritoriul din fața primăriei satului Vorniceni.
Mulțumim mult pentru implicare persoanelor care au participat și cărora le PASĂ de localitatea noastră!
FELICITĂRI, VORNICENI! 🎊
O NOUĂ REUȘITĂ A PRIMĂRIEI VORNICENI – ”VORNICENENII ADUC LUMINA ACASĂ – 2” 💡💡💡
Tinerii din Vorniceni,(inclusiv Adb Juniorii de Vorniceni) au participat la o sesiune de informare și conștientizare despre rolul administrației publice locale, organizată în cadrul proiectului “Dezvoltare locală prin abilitarea și implicarea cetățenilor! Nouă ne pasă!”.
 
La eveniment au participat peste 25 de tineri și elevi din Vorniceni dornici să învețe despre procesele decizionale la nivel local și cum aceștia se pot implica în dezvoltarea localității.
Cu pași siguri ne îndreptăm spre implementarea cu succes a proiectului ”Promovarea și aplicarea aspectelor de eficiență energetică prin intermediul termoizolării fațadelor Grădiniței de copii Nr.1 din Vorniceni”
Proiect, cu suportul Programului de Granturi Mici a Facilității Globale de Mediu – Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Co-finantator – primăria Vorniceni, partener – Terra-1530
Proiectul “Mă implic”
Dragi Vorniceneni!
Am dat start proiectului ”VORNICENENII ADUC LUMINA ACASĂ – 2”💡💡💡, proiect câștigat prin programul Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3, Cancelaria de Stat/ Biroul Relații cu Diaspora în parteneriat cu Primăria Vorniceni, Asociația Băștinașilor plecați din satul Vorniceni și ”WINEAGROTRADE” SRL.
Bugetul acestui proiect este de 391 179,90 lei:
• 71 179,90 lei contribuția diasporei/băștinașilor
• Primăria – 110 000 lei
• Cancelaria de Stat/BRD – 180 000 lei,
• ”WINEAGROTRADE” SRL – 30 000 lei.
Contribuția necesară este de 71 179,90 lei, ca și una din condițiile obligatorii ale proiectului.
Vă îndemnăm să contribuiți și dumneavoastră pentru iluminarea a 33 de străzi și porțiuni stradale din satul Vorniceni
Pentru aceasta puteți dona:
1. Cash la Primărie în biroul nr. 3 (contabilitate) – Corina Chircu (tel: 023746290)
2. Contul ASOCIAȚIA BĂȘTINAȘILOR – VATRA VORNICENENILOR
Cod fiscal: 1019620005888
IBAN: MD96ML000000002251924604 LEI
IBAN: MD96ML000000002251924604 EURO
Cod: MOLDMD2X324
BC Moldindcombank SA sucursala Strășeni
Doar împreună putem spori confortul și siguranța în localitatea noastră!
Diaspora Acasă Reușește!

Vorniceni © 2020. Creat de Minicode