Cetățeni de onoare

Alexandru Cosmescu

S-a născut la 24 mai 1922 în comuna Vorniceni, județul interbelic Lăpușna, România, astăzi în raionul Strășeni, Republica Moldova . Oricum, se cunoaște că familia (formată din mamă, tatăl Alexandru și fratele geamăn Gheorghe), locuia în comuna Vorniceni. Își urmează studiile la Liceul „B. P. Hașdeu” din Chișinău, la gimnaziul „Alexandru Donici” și la Facultatea de Medicină a Universității de la Cluj-Sibiu.

Vasile Moroșanu

Cetățean de Onoare a s. Vorniceni, Artist al poporului RM, interpret, producător, personalitate notorie cunoscută atît în țară cît și peste hotarele RM.

Sava Costin​

(n. 21 ianuarie 1961, Vorniceni, raionul Strășeni) este un cardiolog moldovean specializat în ultrastructura miocardului. În anul 2013 a fost ales membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei. Cetățean de Onoare a s. Vorniceni.​

Vasile Marin​

Cintăreţ de muzică populară. S-a născut la 19 octombrie 1942 în s. Vorniceni. Și-a făcut studiile la Şcoala de muzică „Şt. Neaga” (1956-1961). In anii 1959-1966 este dansator în trupa Teatrului de operă şi balet; solist în ansamblul de muzică populară „Mugurel” (1966-1974) şi Ansamblul „Ciocîrlia” al Palatului sindicatelor din Chişinău (1974-1979); solist în Orchestra de muzică populară „Fluieraş” a Filarmonicii din Chişinău (1979-1987). Cetățean de Onoare a s. Vorniceni post – mortem.​

Vasile Luchian

Născut  la 30.07.1957 - doctor în științe medicale, Conferențiar Universitar, USMF ”Nicolae Testemițeanu”.
 Între anii 1964-1974 studiază la școala medie din satul natal, Vorniceni, urmându-și mai apoi studiile la Universitatea de Medicină din Chișinău (1974-1980). Activitatea profesională și-o  desfășoară  pe rând la Spitalul Clinic Nr.2 (Chișinău), Spitalele Sătești de Circumscripție Vorniceni și  Lozova, Spitalul Guvernului a RM,  USMF ”Nicolae Testemițeanu”.
Pe parcursul anilor de activitate  a fost menționat cu Mulțumiri și Diplome de Onoare din partea administrației SR și Direcției ACSR AG RM.

Valentina Butnaru

Născută la 03.09.1958, s.Vorniceni, în familia lui Vasile și Claudia Piui - Cetățean de Onoare a satului Vorniceni, pentru merite deosebite în promovarea culturii și spiritualității românești, contribuția permanentă la promovarea Limbii Române, pentru prestație și implicare în acțiuni de voluntariat și filantropice cu donații, activități de comemorare a înaintașilor etc.
De peste trei decenii apără cu sfinţenie valorile naţionale, tradiţiile şi cultura românească, fiind președintele  Societăţii “Limba noastră cea română” şi o doamnă de colecţie a ţării noastre.

Dinu Condrea

Născut la 27.01.1988, s.Vorniceni - Cetățean de Onoare a satului Vorniceni, pentru rezultate remarcabile în medicină, efort și lupta continuă anti COVID-19 și pentru generozitatea cu care dăruiește speranțe la viață.
Din anul 2016  și până în prezent este medic reanimatolog în ATI 2 și din 2019 - șef secție ATI 2 SCR ”Timofei Moșneaga”.

Vorniceni © 2020. Creat de Minicode